Wednesday, June 4, 2014

Otepää jooksutuur


On vist paratamatus et konkurents ürituste vahel muutub iga aastaga järjest karmimaks ning spordisõber peab hakkama valima.

Möödunud nädala valik osaleda Otepää jooksutuuril oli õige otsus. Korraldajad ootasid rajale ehk rohkem osalejaid. Samal nädalavahetusel toimunud linnajooksude sarja Rapla osavõistlus võttis seekord oma suurema osa. Samas muutis see selle aasta just eriliseks - mõnus väike rahulik väga hästi korraldatud jooksusari. Ei mingit trügimist ning iga hinna eest rapsimist – tulemussportalsed olid seekord Raplas stardis.

Mida ma välja tooks:
  1. Nimelised numbrid lõid personaalse kontakti jooksjate vahel.
  2. Uued huvitavad rajad. Sarja kolm jooksu olid erineva pinnakattega ning tehnilised ja korralike tõusudega. 
  3. Rajateeningus ja detailid olid jooksul paigas. Oli tunda, et ürituse tegemisel oli pingutatud. 
  4. ainule miinus ehk olid apsud vanuseklassidega tulemuste protokollides. Mitte, et ma noorem ei tahaks olla aga segadust tulemuste vaatamisel natuke tekkis.
Neile kes soovivad korralikku krossi ja tõusudega väljakutset on kolmepäevane üritus igati sobilik. Hoian pöialt et korraldajd hoiaksid esimese korraga paika pandud taset. See tasub pikas vaates kindlasti ära sest jooksjad hindavad seda kui neile mõteldakse.



Esimene päev kulges Tehvandi ümbruses tehnilistel tõusudel ja mudasematel metsateedel. Kui ilm oleks olnud vihmasem oleks saanud rajalt tõelise mudase krossijooksu elamuse. Samas korraldajate pakutud pesemise ja sauna võimalus jooksu lõpus loob hea terviku. Rada on liialt keeruline, et joosta sellel 10 kilomeetris isiklikku rekordit.

Teise päeva ümber Pühajärve etapp oli oluliselt huvitavam kui ümber Pühajärve jooks. Imestan, et järvejooksud ei ole kasutanud raja alguses asuvat metsateed mööda järve äärt. Nii mitu ilusat vaadet jääb jooksjatel nägemata. Lõppu lisatud mitu lisatõusu ja pikk langus muutis raja hoopis teistsuguseks. Soovitan jookussõbral proovida.

Kahjuks jäi tegemata kolmas etapp Kekkose rajal kuna olin rattaga lõuna-Eesti teedel rattarallil. Teistelt jooksjatelt kuuldu põhjal, kuna rada oli pehme, oli viimane jooks kirsiks tordil.

Kui võistlusi tõsiselt võtta on kokku läbitav maratonidistants korralik koormus millest taastumiseks tuleb nii mõnigi lisapäev kavandada. Aga neile, kes maratoni ei ole läbinud annab jooks kindlasti lisakindlust täispika maratoni ettevõtmiseks.

2 comments:

  1. Kaido, seda Pühajärve järve äärt kasutasid ilmselt kaks kohalikku kutti eelmise aasta Pühakal. Kirjutasin sellest http://hanno-jooksublogi.blogspot.com/2013/07/puhajarve-jarvejooks-2013-arev.html Nad ilmusid kui tondid metsast välja kohe peale 5 km joogipunkti. Järvejooks on järvejooks, oma tee ümber järve valib igaüks ise. Seni on lihtsalt mugavalt lastud mööda asfaldil olevat kergliiklusteed.

    ReplyDelete
  2. Metsarada kasutati raja algusosas. Tehti juurde ca 1,5 km kaar metsateedpidi. Tegu ei olnud kohaga kus viidatud kaks kutti lõikasid.

    ReplyDelete